ΘεατρικόςΌμιλος Θεσσαλονίκη 2024 1
Πολιτιστικές

Ο Θεατρικός Όμιλος του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης στους «10ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Τέχνης»

Ο Θεατρικός Όμιλος του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης εκπροσώπησε το σχολείο μας στους «10ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Τέχνης», που  διοργανώθηκαν και διεξήχθηκαν από 6 έως 9 Μαρτίου 2024 στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Στον Θεατρικό Όμιλο συμμετείχαν είκοσι (20) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης οι οποίοι παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.  Τη σκηνοθεσία και την επιλογή της μουσικής έκανε ο Φουσιάνης Νίκος, φιλόλογος, και την επιμέλεια της παράστασης η Ρακιντζή Αγγελική, χημικός.

Τα παιδιά του Θεατρικού Ομίλου κέρδισαν τρία βραβεία στην κατηγορία «Θέατρο», όπου συμμετείχαν συνολικά 11 θεατρικές μαθητικές ομάδες.

Τα τρία βραβεία είναι:

  • Γ` Βραβείο για την παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε μετάφραση Γ. Μπλάνα,
  • Βραβείο χρήσης ορθού λόγου,
  • Βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης», για τον μαθητή Καραγεωργίου Μανώλη, για τον ρόλο του Αγαμέμνονα στην τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Ακόμη, οι μαθητές περιηγήθηκαν  στους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους τάφους της Βεργίνας, απολαμβάνοντας – μέσα από την εξαιρετική ξενάγηση, ενημέρωση και πληροφόρηση, του φιλολόγου κ. Νίκου Φουσιάνη – τα εκθέματα. Κατανόησαν έτσι τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές που συντελέστηκαν στο χώρο της Βορείου Ελλάδος και σχημάτισαν μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαδρομής του Ελληνισμού στο πέρασμα των αιώνων στην Μακεδονία.

 

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες !!!

ΦωτοΑγώνεςΣκηνές2